torsdag 14 januari 2016

OM OSSNär vi startade upp marknaden för några år sedan var vi endast en handfull föräldralediga mammor som ville testa på att göra en större loppmarknad på denna sidan av hisingen då vi kändes att det saknades. Personalen på vår lokala öppna förskola blev väldigt intresserade (och även Göteborgs stad) av att vara med eftersom de är underbara eldsjälar som brinner för barn och föräldrar! 
Nu några år senare är vi över tio stycken i vårt crew, och vi har många fina volontärer som hjälper oss under marknadsdagen. Personalen från öppna förskolan har nu gått över till att ha hand om fiket där de serverar hembakade kakor, korv med bröd, kaffe och drickor.

Några av våra ledord är "ordning och reda", och vi lägger stor vikt vid att vara välorganiserade och strukturerade. Vi har bra märkning på var allt ligger och vi i "personalen" är lätta att hitta då vi hela tiden rör oss i lokalerna och plockar upp varor från golvet och rensar och viker kläder på borden. Vi tycker inte om när det blir för stora klädhögar för det kan finnas guldkorn längst ner i dem.  

Vårt mål med marknaden är att öka andrahandsanvändningen av barnartiklar och att samtidigt bidra till välgörenhet. Överblivna kläder och artiklar skänks bl.a. till Humana, samt privatpersoner som kör till barnhem och skolor i Estland. Till förmån för välgörenhet skänks även 20% av intäkterna till välgörande ändamål. Vinsten från tidigare marknader har gått till Barncancerfonden, UNHCR och Love and hope. Samt så har vi insamlingsbössor vid kassorna och även de pengarna går till välgörande ändamål.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar