onsdag 13 januari 2016

INFORMATION FÖR SÄLJARE

INFORMATION FÖR DIG SOM HAR FÅTT SÄLJNUMMER!

(läs hela inlägget!)

Här kommer lite info för dig som undrar hur allt går till! 


Man kommer dagen innan marknaden och placerar ut sina kläder/leksaker/tillbehör på utmärkta platser i lokalerna. Allt ska vara märkt med pris i 5-kronorsintervaller och med säljnummer. 

På marknadsdagen säljer vi för er mot en summa på 20% av er vinst. Den vinsten går i år till Agape. På eftermiddagen så kommer du som "säljare" tillbaka och hämtar upp dina kontanter samt de saker du vill ha kvar (om du inte fått sålt allt). Vill man lämna kvar något så går det jättebra. Vi skänker det som lämnats kvar till bla Humana och privatpersoner som kör till Estland och som delar ut sakerna till barnhem och skolor. 

Vi tar inte på något sätt ut ngt själva för att vi håller i marknaden. Det är ett helt ideellt arbete och vi brinner för att kunna hjälpa och bidra till de som behöver det! 

Vi har väldigt många besökare och trycket och efterfrågan är stort. Våra ledord är bla ordning och reda, det ska gå lätt att hitta och det är just det våra besökare och säljare har uttryckt att de gillar med vår marknad. 

Om du ångrar dig så vill vi att du skickar ett mail till karrabarnmarknad@gmail.com snarast, senast en vecka innan marknadsdagen. Hoppar man av för sent så får man inte vara med på kommande marknad.ANGÅENDE SWISH
På marknaden kommer vi dessvärre inte kunna erbjuda swish som betalningsmöjlighet. 
MÄRKA KLÄDER OCH ARTIKLAR


Kläder 


Märk dina kläder med inringat säljnummer, pris (femkronorsintervaller) samt eventuell storlek.

Allra lättast är att använda maskeringstejp!

Vi ser helst att ni sätter märkningen på plaggets vänstra sida, så vi lätt kan hitta nummer och pris, så vi kan få ner kötiden. Sätt INTE märkningen i plagget eller på galgen. Det gör så att det blir krångligt för både oss och köparen. Se även till att tejpen sitter bra och inte lossnar. Omärkta kläder kan vi inte sälja.

Häng gärna upp plaggen på galgar. Önskar ni att ha tillbaka galgen så märk den med enbart ert säljnummer.

Vi har ett begränsat antal galgar att låna ut. För det som inte hängs upp finns det bord att lägga det på.

Och tänk på att bara lämna in hela och rena kläder. För att göra plaggen lite mer attraktiva, skaka gärna ut dem en gång extra, eller stryk dem.


Leksaker

Precis som med kläder ska leksaker märkas med inringat säljnummer och pris. Skriv gärna om leksaken kräver batterier och hur den fungerar. Allt för att förenkla för köparen och för att du lättare ska få sålt din
Har du pussel så ska det självklart vara komplett, tejpa gärna fast locket så bitarna inte har en chans att ramla ut. Och prylar med små delar läggs helst i en genomskinlig plastpåse. Vi kommer genomföra stick-kontroller på pussel och spel så att alla bitar är med, vi har tyvärr haft otur med köpare som kontaktat oss efteråt och sagt att det inte varit komplett.

Glöm inte att ta en extra koll så tejpen med nummer, pris och information sitter bra. Omärkta saker kan vi inte sälja.Med vänlig hälsning, 
Kärra Barnmarknad


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar